Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beach turnaj Mixů

8. 9. 2012

V děčínském aquaparku proběhl 8. září 2012 regionální turnaj v plážovém volejbalu za účasti 13 smíšených párů. Za příjemného počasí na nových beach kurtech zde odehrály týmy celkem 38 zápasů, nejdříve ve 4 skupinách a dále v pavouku systémem na 2 porážky. Turnaj vyhrál  ženský tým ve složení Kateřina Šrajerová a Iva Zahálková z juniorského ligového oddílu VSK Spartak Děčín.

Vítězky prošly turnajem bez jediné porážky, když  pouze v semifinále v rozhodující setu porazily nejstarší pár Dany Prášková a José Slížek ( + 63 let), který nakonec skončil na 3. místě.Spolu s celkově 2. místem páru Bára Jírešová, Jiří Liška a Jarka Cvejnová, Martin Pražák na 4. místě tak za vítězkami patřily nejvyšší příčky Beach clubu Děčín z pořádající TJ Sokol Jalůvčí.

Jak se shodla většina z přítomných, o pořadí rozhodla fyzická kondice spolu s ligovými zkušenostmi, včetně toho, že vítězky byly po soustředění, pravidelně od května beach trénovaly a zúčastnily se republikových turnajů Galacup juniorek a ČP ČVS žen, které zde z pověřění svazu uspořádal již zmíněný Beach club TJ Sokola Jalůvčí. Turnaj rovněž navštívila a podpořila čerstvá mistryně ČR Míša Vorlová – odchovankyně děčínského VSK Spartak Děčín.  Tímto dodatečné gratulujeme k jejímu úspěchu. 

Beach club Děčín vznikl v listopadu 2011 a po půlroční přípravě spolu s personálem místního Aquaparku vytvořil s předstihem již začátkem května přijatelné podmínky pro provoz  plážového volejbalu nejen pro sportovní oddíly , ale i pro širokou veřejnost a dnes po 4 měsících provozu jsou odpoledne oba kurty plně využity.

Za podpory Magistrátu Děčín a Ústeckého kraje zde proběhly již zmiňované republikové soutěže a tento regionální turnaj. Ten byl zároveň 0. ročníkem pro nasazování do žebříčků pro rok 2013, kdy mimo uvedené turnaje naplno odstartují regionální turnaje ve všech kategoriích a bude vytvořen pod Beach clubem Děčín sportovní tým pro vrcholné soutěže. V novém roce se tak na Vás těší organizační tým Beach clubu Děčín – Petra, Andrea, Jakub a José Slížkovi.

Informace budete nacházet na již zprovozněných stránkách www.beachdecin.cz.